زیاده روی در مصرف نمک، شکر و چربی باعث تجمع آب در بدن شده و در نهایت جذب مرکبات ویتامین B و پروتئین را کاهش می دهد، لذا وعده های غذایی شور و چرب سبب ایجاد ورم شکم می شوند. باید توجه داشت که نگه داری ادرار بیماری های کلیوی، ریه و التهاب مفاصل را به همراه دارد.
دیورتیک (diuretics) یک شبیه ساز دفع آب و سموم از طریق دستگاه تناسلی ادراری است. در واقع برخی غذاها مانند غذاهای حاوی پتاسیم و گیاهان حاوی آب به عنوان دیورتیک طبیعی عمل می کنند.
دیورتیک طبیعی عبارت است از:
-چای سبز در مقدار فراوان
-2 قاشق چای خوری سرکه سیب وآب را مخلوط کرده و 2 یا 3 وعده در روز مصرف کنید.
-چای قاصدک که منبع پتاسیم است.
-خوراکی های حاوی آب فراوان چون هندوانه و خیار سرشار از سیلیکون و گوگرد بوده و عملکرد کلیه را افزایش می دهند.
-مارچوبه که سرشار از آلکالوئید بوده و برای کلیه بسیار مناسب است.
-سالاد متابولیسم بدن را افزایش داده و سموم بدن را از بین می برد.
-گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های A و C می باشد و حجم زیادی سم را از طریق کلیه دفع می کند.
غذاهای غنی از پتاسیم:
به کمک این مواد غذایی چون موز، گوجه فرنگی، ماست، توت فرنگی و زردآلو می توان آب بدن را دفع کرد، اما نکته قابل توجه این است که در صورت وجود مشکلات کلیوی، مصرف بیش از حد پتاسیم ضربان قلب را نامرتب کرده و ماهیچه ها را دچار درد می کند.
گیاهان ادرار آور:
این گیاهان چون انگور و چای Uvin خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد.
درخت عرعر و جعفری نیز عملکرد کلیه را افزایش می دهند و سموم را از بین می برد.
نگه داشتن ادرار چه اثراتی دارد؟
مصرف نمک، چربی و شکر را کاهش دهید چرا که سدیم باعث ماندگاری آب در بافت های بدن می شوند. همچنین غذاهای کنسروی، فراوری شده و هات داگ نیز از این دست غذاها هستند.
مراقب بدن خود باشید
لازم است روزانه ورزش، پیاده روی و دیگر فعالیت های بدنی را به برنامه روزمره خود اضافه کنید. همچنین برای جبران ویتامین های حیاتی بدن سبزی و میوه را فراوان مصرف کنید. مصرف روزانه 8 لیوان آب را فراموش نکنید چرا که باعث می شود ارگانیسم هیدراته آب کمتری را در بدن نگه دارد.